28.4.09

Vemodig vakkert med Dag Arnesen trio

Otta kulturhus onsdag 13. mai kl. 20.00. Inngang kr. 200,- / 150,- (medlemmer og studenter)
Trioens album ”Norwegian Song” 1 og 2 har tatt publikum med storm. Nærmere 15 000 solgte av førsteplaten og hyllest fra norsk og utenlandsk presse bekrefter suksessen. ”Norwegian Song” ble prestisjefullt nok kåret til en av de beste CD-utgivelsene i 2007, uansett genre, av Asias største og mest respekterte avis ”South China Morning Post”. I kåringen var de i godt selskap med blant andre Robert Plant/Alison Kraus, Radiohead, Herbie Hancock, Neil Young og Bruce Springsteen.
Dag Arnesen, Terje Gewelt og Pål Thowsen har i flere tiår vært regnet som noen av de fremste på sine instrumenter her i Norge og har opparbeidet seg stor anerkjennelse internasjonalt - blant annet gjennom samarbeid med flere av verdens ledende jazzmusikere. Dag Arnesen ”Norwegian Song” har turnert både i Norge og utlandet, og trioen er mye etterspurt.


Et musikalsk skattkammer [...] Resultatet er en perlefangst av poetiske, varme og lyriske tonebilder av edel gehalt.
Bergens Tidende (terningkast 6)

Historisk gode innspillinger

Dagens Næringsliv

Dei to «Norwegian Song»-albuma er det beste som er gjort hos oss i denne tradisjonen.
Dagsavise
n

Musikken er tidløs i seg sjøl og måten Arnesen, Gewelt og Thowsen har forvalta denne arven er intet mindre enn strålende. Dette er musikk som vil bli stående i tiår framover.
Nettavisen

Dag Arnesen, piano
Terje Gewelt, bass
Pål Thowsen, trommer

Hør smakebiter her.

14.4.09

Cornelis Vreeswijk med blues- og jazztouch

Solvang ungdomshus fredag 8. mai kl. 21.00 (dørene åpnes 20.00). Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer og studenter) Øl- og vinservering. Aldersgrense 18 år.
DE söderVISA er et band fra stockholmskanten som har spesialisert seg på å framføre "det mesta och det bästa" av den geniforklarte visesangeren Cornelis Vreeswijks sanger. De fem musikerne tilsetter en solid dose blues og jazz til visene, men kan også framføre "smekande visor och blodtörstig samba".
Bandet gjør stor lykke overalt de spiller, og har et voksende publikum her i Norge. Liker du gode viser, eller kanskje du foretrekker "skitig jazz og blues"? Eller kanskje du vil ha en fredagskveld med et godt glass og musikk med trøkk? Gå ikke glipp av DE söderVISA!

Svenskene i bandet DE söderVISA har hatt knallsuksess med sin tolkning av tekstene til trubaduren Cornelis Vreeswijk.
Tønsbergs Blad

Svängigt, tungt, skönt spelande Cornelisgrupp. Stora i Norge.
Cornelis.se

Det er nøyaktig ett år siden DE söderVISA gjestet oss sist til stor begeistring for publikum. Det var allsang og god stemning fra første stund. Etter mange henvendelser fra publikum om å få bandet tilbake til Norge, så er vi stolte av å kunne presentere de.
Oslo kommunes hjemmeside

Stefan Robsén, sang og gitar
Mats Jonsson, bass
Tobias Nilsson, trommer og kor
Peter Söderström, gitar og kor
Jakob Swanberg, saksofon

Hør smakebiter her.