28.7.10

Hva kommer nå...?

Foto: Sara Moutinho
Søndag 12. desember kl.17.00 i Otta kulturhus. Inngang: kr. 100,- / 50,- (medl. / barn / stud. / trygda)

Hovedmålgruppe: barn 3-12 år + voksne

"Hva kommer nå…?" er en flerkunstnerisk forestilling med improvisasjon som fellesnevner. Her kan og skal barna, publikum og kunstnerne påvirke det som skal skje der og da – både lyd, bilde og historier – en interaktiv stund i improvisasjonens tegn! Gjennom å bruke de ulike kunstartene i front med vekslende hovedfokus, vil forestillingen være innom pantomime, teatersport, sanger fra Eldbjørgs barnerepertoar, melodier som barna ønsker seg der og da og er med på, historier som barna er med og bestemmer hvor skal gå med mer.

Eldbjørg Raknes har lang erfaring med barneproduksjoner, både på cd og på scenen, som “Det bor en gammel baker” (konserter 1994-2004, CD 1999), “Små sanger mest i det blå” (konserter 2002-2007, CD 2005), “På Kloss Hold” og sist forestillingen ”LUX” med premiere i 2009.

Overalt hvor de opptrer, inviterer gruppa med en lokal gjest i forestillingen. Hos oss vil hele bygdas Ole Jonny Bekkemellem, musiker, skuespiller og revyartist, kaste seg ut i ablegøyene sammen med de profesjonelle! 

Konserten inngår i en turné støttet av Kunstløftet, Fond for utøvende kunstnere og Norsk jazzforum.  

Eldbjørg Raknes - stemme, live sampling og diverse
Eirik Hegdal - saksofon og diverse
Pekka Stokke - videokunst
Frode Eggen - skuespiller, historieforteller
Marianne Thallaug Wedset - lysdesign
Tor Breivik - lyddesign
Gjesteartist: Ole Jonny Bekkemellem 

Syng med Geirr


Foto: Gunnar Klingwall
Mandag 22. november kl. 19.00 i Otta kulturhus. Inngang kr. 150,- / 100,- (medl. / barn / stud. / trygda) Forhåndsalg: Sel kommune, tlf. 61 70 07 00 (avgift kr. 15,-)

Otta jazz- og viseforums bidrag til åpningsuka i det nye kulturhuset på Otta: Geirr Lystrup med over 100 skoleunger fra hele Sel! Lystrup er blant våre mest kjente og kjære visesangere og -skapere etter 40 år i bransjen.Han har gitt ut en rekke bøker og plater, og høstet hele fem spellemannspriser. Han har markert seg med en utrolig allsidighet. Ikke minst har han skrevet populære sanger og skuespill for barn. Det er et utvalg fra denne produksjonen vi får høre på denne konserten.

På den kjente sangen "Kakelinna" vil unge felespillere fra Sel og Otta spelmannslag bli med. Dessuten er også "Under svor'n-bandet" med på laget. De har bidratt med fjellstøtt akkompagment i mange revyer, og utgjør også kjernen i det populære sing-along-bandet.

Geirr Lystrup - sang, gitar
Vidar Hoel - keyboards
Morten Graff - gitar
Tor Arne Tofte - bass
Ole Erik Bjørnstadhaugen - trommer
Felespillere fra Sel og Otta Spelmannslag

Espen Ruds Svarttrost

Lørdag 6. november kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medl. / stud. / trygda)

Svarttrost låter varmt og swingende i jazztradisjonens beste ånd krydret med melodiøse ballader, amorøse og heftige latinassosiasjoner. En kvintett med en sterk bandprofil i utøvelse og klang. Gruppa kjennetegnes av tette, fine groover og et rikt harmonisk uttrykk. Den komponerte delen av musikken står bandleder Espen Rud for.

Rud er en av veteranene i norsk jazzliv. Han har spilt med sentrale norske grupper som Svein Finnerud trio, Moose Loose, Radka Toneff Quintet og New Cool Quartet. Han har også selv ledet sterke grupper som Kråbøl og spellemannsprisvinner Rudlende. Rud har også samarbeidet med internasjonale størrelser som Dexter Gordon, Chet Baker, John Surman, Pepper Adams og Lee Konitz. Allerede i 1983 mottok han norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddy-prisen.

Svarttrost ble dannet i 2007. Den byr på et trivelig gjenhør med noen av de fineste musikerne som har gjestet klubben vår, John Pål Inderberg, Rob Waring og Terje Gewelt. Den unge gitaristen Jari Bakken er ikke blant de mest kjente ennå, men står seg utmerket blant de velkjente veteranene i gruppa.

John Pål Inderberg – saksofon
Rob Waring – vibrafon
Jari Bakken – gitar
Terje Gewelt – bass
Espen Rud – trommer