23.8.09

Øyvind Sund, lokal visesanger av nordisk format

Lørdag 21. november kl. 21.00 på Solvang ungdomshus. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter)
Øyvind Sund er en allsidig og original kulturformidler som i årevis har virket som visesanger, viseskribent og grafiker. Sund har en solid posisjon i norsk og nordisk visemiljø og har samarbeidet med sentrale personer som Lars Hauge, Otto Nilsen, Erik Bye, Rolf Søder, Gry Sveen, Ulf G. Åslund, Sid Jansson, Margareta Kjellberg, Ivar Orgland, Ove Røsbak og Henning Sommerro.
Øyvind Sund har en rekke utgivelser, både lydutgivelser og visebøker. I tillegg til den første vise-LP-utgivelsen ”Jordunge” i 1974 fram til den femte i rekken, CD’en ”Naramiria” i 1995, har Sund også medvirket på flere nordiske samleproduksjoner og hatt en rekke konserter og turneer for norske og svenske Rikskonserter.
Øyvind Sund mottok Prøysenprisen i 1974. I 1994 mottok han Nord-Fron kommunes kulturpris som visesanger og kulturformidler, ikke minst for barn og unge. Syngespillet hans, Fattigstjerna, har blitt en kjent og kjær juletradisjon i Fron.

Med seg til Otta har Sund en storfin jazztrio han har samarbeidet med det siste året. De vil også ha en instrumentalavdeling i konserten.


Øyvind Sund, sang, gitar

Vegard Moshagen, piano

Bjørn Alterhaug, bass

Geir Åge Johnsen, trommer

Ingen kommentarer: