23.5.11

Jon Eberson Group

Torsdag 1. desember kl. 20.00 på Otta kulturhus. Inngang kr. 250,- / 200,- (medl. / stud. / trygda) Forhåndssalg: Sel kommune, tlf. 61 70 07 00

Jon Eberson Group var en av åttitallets store med suksessalbumet Jive Talking. Når Eberson nå har gjenopplivet gruppa, er det med helt ny besetning og nytt repertoar. Men den elegante blandingen av jazz, soul, rock og pop er den samme, oppdatert, melodisk og spennende. Albumet Comfort Call ble utropt av flere kritikere til fjorårets beste jazzplate, og det rykende ferske The Coarse Sand & The Names We Wrote har allerede høstet høye terningkast i avisene.

Jon Eberson har vært en av Jazz-Norges fremste utøvere gjennom de siste 40 årene. På 70-­tallet spilte han med Radka Toneff og bandet Moose Loose. I 1980 dannet han Jon Eberson Group med Sidsel Endresen som tekstforfatter, og vant spellemannsprisen for Jive Talking i 1981. Siden har han samarbeidet med forskjellige musikere og band som Jazzpunkensemblet, Stash, Morten Halle kvartett, Metropolitan og diverse egne prosjekter. Han var på Otta med Roger Johansen Group våren 2010.

Hilde Marie Kjersem er jazzvokalist og populærkomponist kjent fra egne band og utgivelser som Red Shoes Diary, A Killer for That Ache og Let's Let Go. Kjersem og Eberson begynte sitt samarbeid allerede i 2002, da de sammen skrev et bestillingsverk for Oslo jazzfestival. De har også utgitt albumet Twelve o'Clock Tales.

Sigurd Hole har de siste årene etablert seg som en ettertraktet bassist på den norske jazzscenen. Ved siden av Jon Eberson Group er Eple Trio hans andre hovedprosjekt. Ellers er han kjent fra samarbeid med band og musikere som Karl Seglem kvartett, Dag Arnesen trio, Roger Johansen Group, Espen Rud, Pål Thowsen, Maria Mena med flere. Høsten 2010 spilte han på Otta med Fire fyrer me'n Alf.

Hedvig Mollestad Thomassen har markert seg som en dyktig gitarist på både pop- og jazzscenen, og er kjent fra samarbeid med band og artister som Trondheim jazzorkester og Jarle Bernhoft. I tillegg leder hun sin egen trio.

Finn Sletten spilte i gamle Jon Eberson Group på 1980-tallet, og har ellers samarbeidet med et utall artister opp gjennom årene, som Karin Krogh, Arild Andersen, Nils Petter Molvær og Terje Rypdal.

Jon Eberson - gitar
Hilde Marie Kjersem - vokal
Sigurd Hole - bass
Hedvig Thomassen - gitar, vokal
Finn Sletten - perkusjon

Hør smakebiter her.
Les om turnéstarten her.

Ingen kommentarer: