24.1.12

Marit Sandvik/Øystein Norvoll duo med gjester

Foto: Lasse Jangås
Norlandia Otta hotell søndag 11. mars kl. 18.00. Inngang kr.200,-/150,- (medlemmer/studenter/trygdete).
Marit Sandvik og Øystein Norvoll har lang fartstid i norsk jazz, hver for seg og sammen. Som duo opptrådte de i nasjonal sammenheng første gang på Moldefestivalen i 2003. Duosamarbeidet har de holdt ved like og spiller i dag bedre enn noen gang. De har et bredt repertoar som speiler deres interesse for jazz og bossa nova.

Marit Sandvik opptrådte første gang på Moldefestivalen i 1987. I utlandet ble hun første gang presentert på festival i 1989. Allerede i 1993 fikk hun Torgeir Stubøs Minnepris for sin innsats i nordnorsk jazzliv. I 1995 ga hun ut sin første CD: Song, fall soft og mottakelsen var overveldende. Fra 1993 ledet hun gruppa Bossa Nordpå, der Norvoll spilte gitar. I 2009 var hun på Dølajazz som frontfigur i Emily Dickenson-prosjektet til Roger Johansen Group og ga en flott konsert på Otta våren etter.

Øystein Norvoll er gitarist i nasjonal toppklasse. Av hans tidlige inspirasjonskilder kan nevnes gitaristene Barney Kessel og Jim Hall. På mange måter er han en musikernes musiker. Det kommer til uttrykk ved at internasjonale gitarstørrelser som Randy Johnston og Louis Stuart har samarbeidet og turnert med ham.Også han har mottatt Torgeir Stubøs Minnepris, i 1995.

Trompeteren Roy Nikolaisen har helt siden 1980-tallet vært en fremtredende skikkelse i norsk jazzliv. Han ga ut plata Roy`s Choice i 2004. Han spiller i ulike besetninger som  Sharp 9, John Surmans Rainbow Sessions Band og i Tine Asmundsens gruppe Lonely Woman. Han spiller også med det italienske bandet Rino Arbore Quartet som oppdaget ham på MySpace. Kvartetten har nylig gitt ut CD.

Den andre gjestesolisten er unge Andris Hemsing fra Aurdal i Valdres. Han begynte å spille fiolin før han fylte fem år. Han har hele tiden kombinert klassisk musikk med folkemusikk på hardingfele. I de senere årene har han fått en stadig større interesse for å spille jazz. Høsten 2010 ble han, sin unge alder til tross, tatt opp som student innen jazz på Norsk Musikkhøgskoles talent-utviklingsprogram.

Oddmund Finnseth er utdannet ved jazzlinja i Trondheim og har vært frilansmusiker i mange år. Han underviser i musikk på videregående skole i Harstad og Sortland.
 
She never struggles for a note, has a perfectly clear sense of where a melody is going and uses the most subtle dynamics in all her vocals.
The Penguin Guide to Jazz 

Som jazzvokalist er ho det ypperste vi har, og å tolke den brasilianske musikken gjer ho med ein like sjølvsagd autoritet.
Dagsavisen

Marit Sandvik - vokal
Øystein Norvoll - gitar
Roy Nikolaisen - trompet
Andris Hemsing - fiolin
Oddmund Finnseth - bass

Hør smakebiter her.

Ingen kommentarer: