3.7.13

Come Shine i Otta kulturhus

Lørdag 12. oktober kl. 19.00 i Otta kulturhus. Inngang: kr. 300,-/250,- (medl./stud./trygd.) + avgifter. Forhåndssalg: Sel kommune, www.ottakulturhus.no
Tidlig på 2000-tallet ble Come Shine en av Norges største jazzsuksesser, en tett samspilt kvartett som tøyde og strakk på gamle standardlåter med en dristighet og signatur som både publikum, arrangører og kritikere elsket. Men i 2004, etter tre album, samarbeid med flere orkestre og omfattende turnévirksomhet, trengte de en pause. Åtte år – og åtte barn, og mye erfaring – senere, har de funnet sammen igjen og blåst liv i gammel kjærlighet. Come Shine var ikke død, kjemien og det intuitive samspillet er like sterkt som før.

Gruppa skriver: "Vi har i løpet av 2012 satt sammen et nytt repertoar, prøvd det ut foran publikum på små klubber, og begynt å arbeide videre med arrangementene i studio. Oppskriften er den samme som før: vi tar utgangspunkt i den amerikanske sangskatten og lager personlige bandtolkninger. Men forrige gang vi startet dette bandet var vi studenter som følte at vi hadde mye å bevise, vi hadde ikke helt funnet oss selv og jagde etter mye forskjellig mens vi prøvde på det. Nå er vi trygge på å dyrke det som klinger godt med nettopp oss – vi jobber for at låtene skal låte som Come Shine."

Konsertene de har spilt hittil i år, tyder på at den gamle magien har blitt med inn i det nye repertoaret. Klassikere som "My One And Only Love", "Stardust", "Somewhere", og endelig "Come Rain Or Come Shine", har fått nye løsninger som gjør at de elsker å spille dem. Låtene kommer på plate i løpet av 2013. På konsertene spiller de også overlevende arrangementer fra det gamle repertoaret sitt.

Erlend also played concerts with a group called Come Shine, backing superb singer Live Maria Roggen whose charms revitalized even over-done Lush Life and whose I will forget you, I will, - I will never forget.
Michael Bourne, DownBeat

Come Shine swept the audience off its feet and earned a standing ovation.
The Statesman, New Dehli

Pianist Erlend Skomsvoll, sanger Live Maria Roggen, bassist Sondre Meisfjord og trommeslager Håkon Mjåset Johansen brukte nøyaktig 17 sekunder på å bekrefte at magien fra storhetstida fortsatt er der og viste i soli, samspill, improvisasjonsglede og sjansespill hva jazz kan være når fortøyningene løsnes.
Terje Mosnes, Dagbladet

Erlend Skomsvoll - piano og arrangementer
Live Maria Roggen - vokal
Sondre Meisfjord - bass
Håkon Mjåset Johansen - trommer

Lytt til en smakebit.

Følg Come Shine på Facebook.

Ingen kommentarer: