4.1.10

Varm og var vokaljazz

Roger Johansen Group, lørdag 6. mars kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medlemmer / studenter / trygdete)

Slik karakteriserer Roger Johansen musikken sin: "Vokaljazz i popvisefunkjazzgata, inspirert av Joni Mitchell og Jan Garbarek. Poplåter med jazzrusk på seg, og jazzlåter med popsnitt med vers og refreng, har vist seg å være et veldig populært lydbilde å reise rundt med, og som henvender seg til et bredere publikum kanskje, enn bare jazzdiggere."

Roger Johansen (f. 1972) fra Bodø er en av sin generasjons mest allsidige norske trommeslagere og låtskrivere. Hans fleksible trommespill har brakt ham til jobber med internasjonale navn som Bob Mintzer, Kenny Wheeler og John Taylor, og til oppdrag med skandinaviske jazzhøvdinger som Lars Jansson, Mads Vinding og Vigleik Storaas. Rogers snart 20-årige karriere i norsk jazzliv er dokumentert på en rekke innspillinger, med artister som Karin Krog, Randy Brecker, Staffan William-Olsson, Nora Brockstedt, Ravi og Tungtvann.

Han kommer med et drømmelag: Sangerinnen Marit Sandvik fra Tromsø er en alt for godt bevart hemmelighet for oss sørpå. Jon Eberson og Bjørn Kjellemyr skulle imidlertid være godt kjent, som ledende i norsk jazz i over 35 år. Rob Waring har vært en ettertraktet musiker på den norske jazz- og samtidsmusikkscenen i snart 30 år. Atle Nymo har bare så vidt rundet 30 selv, men spiller med storheter i norsk og internasjonal jazz.

Til sammen skaper de en "verden", ikke bare av Emily og hennes ord, men av også av helproff, tilbakelent, stødig og solid kvalitetsjazz.
Erik Munsterhjelm, Tønsberg Blad

... med ein slik autoritet blant songarar som Marit Sandvik alltid er, er alt i dei beste hender.
Roald Helgheim, Dagsavisen

Marit Sandvik - vokal
Atle Nymo - tenorsaksofon
Jon Eberson - gitar
Rob Waring - vibrafon
Bjørn Kjellemyr - bass
Roger Johansen - trommer

Hør smakebiter her.

Ingen kommentarer: