21.10.12

Chet Baker på nynorsk

Fredag 2. novem-
ber kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang kr. 250,-/200.- (medl./ stud./trygd.)

"Baker Hansen" er historien om fem norske jazzutøvere som tok Chet Baker med på en norsk språkreise. Resultatet er et spennende møte mellom amerikansk cooljazz og norsk fjelluft, tidlige jazzstandarder og vårt eget morsmål.

Hva har Chet Bakers vestkyst-sound med norsk lyrikk å gjøre? Ikke så lite, faktisk. Flere års opphold i Skandinavia på 80-tallet førte til at Chet selv samarbeidet med en rekke norske musikere, og særlig kjent er album-samarbeidene med Jan Erik Vold.

Når så kvintetten Baker Hansen tar opp arven, er det låter frå Chet Bakers repertoar som har fått fornyet kraft gjennom nyskrevne, nynorske tekster, gjendiktet av vokalist Sigurd Rotvik Tunestveit frå Ål i Hallingdal. At tekstene er på vårt eget språk gir publikum mulighet til å møte denne musikken på nært hold, og høre med "nye ører" på klassikere fra standardrepertoaret. Konsertopplevelsen vil preges av at publikum overraskes av og gjenoppdager kjente melodier som "There will never be another you" og "My funny valentine".

Besetningen på fem har bakgrunn fra Norges musikkhøgskole og har base i Oslo. Bandmedlemmene har hatt gleden av å spille med artister som Tomasz Stanko, Dave Friedman, Ralph Alessi, Jon Christensen med flere.

Thomas Husmo Litleskare - trompet
Sigurd Tunestveit - vokal
Kjetil Jerve - piano
Stian Andreas Andersen - bass
Tore Flatjord - trommer

Hør smakebiter her.

Ingen kommentarer: