4.6.10

Young, Powell og Vespestad

Lørdag 18. september kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang kr. 200,- /150,- (medl. / stud. / trygda)

Young, Powell og Vespestad er en ny og spennende trio som beveger seg fritt mellom tradisjon og fornyelse i jazzlandskapet. Og endelig skal vi få høre vaskeekte B3 hammondorgel i Otta jazz- og viseforum!

Roy Powell er en engelsk jazzpianist, -organist og komponist, bosatt i Norge siden 1995. Han har markert seg sterkt spesielt gjennom egne utgivelser. CDen Solace fra 2003 med Terje Gewelt og Jarle Vespestad høstet for eksempel glimrende kritikk i Down Beat Magazine i USA. North by Northwest med blant andre Arild Andersen ble kåret til "Best Jazz CD of 2001" på Amazon.co.uk. Ellers har han spilt med størrelser som Art Farmer, Anthony Braxton, Terje Rypdal og Staffan William-Olsson.

Jacob Young er utdannet fra  The New School of Jazz i New York. Blant lærerne var de legendariske gitaristene Jim Hall og John Abercrombie. Fra 1993 til 1995 arbeidet han som jazzmusiker i New York. Etter han flyttet tilbake til Norge, har han gitt ut sju plater i eget navn, blant annet to internasjonalt kritikerroste utgivelser på det tyske plateselskapet ECM. I år var han også med på det nye albumet til Manu Katché (Sting, Peter Gabriel, Jan Garbarek) sammen med et internasjonalt stjernelag.

Jarle Vespestad gjestet Otta for snart to år siden, som den dynamiske rytmeleverandøren i Farmers Market. Ellers har han vært sentral i grupper som Supersilent og Tord Gustavsen Trio og var lenge fast medlem av bandet til Silje Nergaard. Vespestad har markert seg som en svært kreativ, ekspressiv og lyttende trommeslager i ulike konstellasjoner. I 1998 utgav han albumet Orbit i duo med saksofonisten Tore Brunborg.

Jacob Young - gitar
Roy Powell - B3 hammondorgel
Jarle Vespestad - trommer

Hør smakebiter her

Ingen kommentarer: