4.6.10

Prøysen goes Jazz

Foto: Jan Konings
Fredag 22. oktober kl. 21.00 på Solvang ungdomshus, Otta. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medl. / stud. / trygda)

Bak bandnavnet "Fire fyrer med 'n Alf" står fire dyktige jazzmusikere som tar Prøysen og ikke minst komponistene Finn Ludt, Bjarne Amdahl, Johan Øian, Egil Monn-Iversen med flere inn en ny musikalsk setting. De byr på et gjennomarbeidet konsertprogram som kanskje særlig treffer det publikummet som har et forhold "Sønnavindvalsen", "Mari, du bedåre", "Kjerringkjeft", "Steinrøysa neri bakken", "Trass-visa hennes Tora", "Nøtteliten" og andre perler.

Gruppa sier om seg sjøl: "Fire Fyrer med 'n Alf ønsker å tolke Alf Prøysens viser fra vårt musikalske ståsted. Låtene er i en drakt hvor snittet klart har jazzens uttrykk, men hvor også broderier av latin- og annen vestlig populærmusikk farger innslagene. Vi har den største respekt for komponistenes originalmusikk, så her blir det ikke maltraktering, nei, heller en beundrende holdning i vårt arbeide med å arrangere og delvis bearbeide visene. De fleste visene blir fremført vokalt, men også noen svært kjente låter spilles bare instrumentalt, kan hende litt ugjenkjennelig for noen - men neppe for et jazzpublikum! Vi vil vise at de fine visene også kler en mer moderne harmonisk, rytmisk og til dels formmessig utvidet utgave. Tekstene står som påler."

Glitrende instrumentalister, et tett og godt lagspill, arrangementer som løftet sangene opp og ga dem totalt nytt innhold. [...] Når kommer cd'en?
Eli Korsveien, Ringsaker blad

Torbjørn Sunde - vokal og trombone
Frode Kjekstad
- gitarer
Sigurd Hole - bass
Espen Rud - trommer og perkusjon 

Ingen kommentarer: