28.7.10

Espen Ruds Svarttrost

Lørdag 6. november kl. 21.00 på Norlandia Otta hotell. Inngang: kr. 200,- / 150,- (medl. / stud. / trygda)

Svarttrost låter varmt og swingende i jazztradisjonens beste ånd krydret med melodiøse ballader, amorøse og heftige latinassosiasjoner. En kvintett med en sterk bandprofil i utøvelse og klang. Gruppa kjennetegnes av tette, fine groover og et rikt harmonisk uttrykk. Den komponerte delen av musikken står bandleder Espen Rud for.

Rud er en av veteranene i norsk jazzliv. Han har spilt med sentrale norske grupper som Svein Finnerud trio, Moose Loose, Radka Toneff Quintet og New Cool Quartet. Han har også selv ledet sterke grupper som Kråbøl og spellemannsprisvinner Rudlende. Rud har også samarbeidet med internasjonale størrelser som Dexter Gordon, Chet Baker, John Surman, Pepper Adams og Lee Konitz. Allerede i 1983 mottok han norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddy-prisen.

Svarttrost ble dannet i 2007. Den byr på et trivelig gjenhør med noen av de fineste musikerne som har gjestet klubben vår, John Pål Inderberg, Rob Waring og Terje Gewelt. Den unge gitaristen Jari Bakken er ikke blant de mest kjente ennå, men står seg utmerket blant de velkjente veteranene i gruppa.

John Pål Inderberg – saksofon
Rob Waring – vibrafon
Jari Bakken – gitar
Terje Gewelt – bass
Espen Rud – trommer

Ingen kommentarer: